torsdag 25 april 2013

Nutellabiskvier


Till ca 24 biskvier behöver du:

300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllning :
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2-2,5 dl florsocker
0,75-1 dl nutella

Alla ingredienser till fyllningen måste vara rumsvarma annars kan smörkrämen skära sig

200 gram schweizernöt


Sätt ugnen på 175 grader.

Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet med äggvitan och socker.

Spritsa eller klicka ut på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 10- 15 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.

Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen med elvisp. 

Bred ut ett lager på undersidan av biskvibotten. Ställ in i frysen en stund. Doppa i smält choklad. Kyl!




Recept hittat här: http://www.femme.se/jennysmatblogg/2013/03/08/nutellabiskvier-toppade-med-schweizernot/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar