Till ca 24 biskvier behöver du:
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
Fyllning :
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2-2,5 dl florsocker
0,75-1 dl nutella
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2-2,5 dl florsocker
0,75-1 dl nutella
Alla ingredienser till fyllningen måste vara rumsvarma annars kan smörkrämen skära sig
200 gram schweizernöt
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet med äggvitan och socker.
Spritsa eller klicka ut på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 10- 15 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen med elvisp.
Bred ut ett lager på undersidan av biskvibotten. Ställ in i frysen en stund. Doppa i smält choklad. Kyl!
Recept hittat här: http://www.femme.se/jennysmatblogg/2013/03/08/nutellabiskvier-toppade-med-schweizernot/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar