söndag 23 februari 2014

Gulaschsoppa


2 gula lökar
2 klyftor vitlök
2 röda paprikor
1/4 rotselleri
3 potatisar
200 g nötfärs
2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk mejram
1 kummin
2 msk tomatpuré
1 burkar krossade tomater
1 liter vatten
2 st kycklingbuljongtärningar

Skala och finhacka lökarna och vitlöken. Skär paprikorna, sellerin och potatisarna i tärningar.

Bryn köttfärsen tillsammans med löken, vitlöken, paprikan, sellerin och potatisen. Krydda med paprikapulvret, mejramen och kumminen. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll sedan på de krossade tomaterna, vattnet och smula ner buljongtärningarna.

Låt soppan koka i ca 20-25 minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera med bröd och lite gräddfil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar