söndag 23 februari 2014

Pilgrimsmusslor på lyxiga spett

Till 4 personer

8 stora pilgrimsmusslor
300 g laxfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4-8 skivor bacon
Olivolja

Risoni:
1 dl puylinser eller gröna små linser
1 lagerblad
1,5 dl risoni
1 vitlöksklyfta
1 schlottenlök
2 tsk olivolja
2 dl grönsaksbuljong
1 msk mascarpone

Sås:
1 msk farinsocker
1 msk kycklingfond
1,5 dl pressad apelsin
1-2 tsk rivet apelsinskal
1-2 tsk rödvinsvinäger
1 msk rumstempererat smör
2 tsk  hackad färsk dragon eller 0,5 tsk torkad

Tillbehör:
Tomater i olika färger
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Blötlägg grillspetten 15 min.
Salta och peppra musslor och lax.
Trä upp musslor och lax varvat med bacon.

Koka linserna i löttsaltat vatten med ett lagerblad i 15 min. Koka risonin.
Skala och hacka vitlök och schalottenlök fint. Fräs den glansig i olivolja och tillsätt de kokade linserna. Blanda ner risonin och grönsaksbuljongen.

Blanda alla ingredisenser till såsen utom smör och dragon. Låt koka ihop i ca 5 min.

Pensla spetten med olivolja och grilla eller stek 3-4 ,im på varje sida (stek lämgre). Halvera tomaterna, pensla med olivolja och salta. Grilla dem någon minut vid sidan av spetten.

Vid servering, blanda ner mascarpone i risonin. Värm såsen och vispa ner smöret lite i taget. Blanda sist i dragonen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar