tisdag 24 januari 2012

Mammas biscotti

200 g flisad mandel
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Skalet av en citron (max)
6,5-7 dl mjöl
1 tsk bakpulver


Flisa mandeln.
Sätt ugnen på 175 grader.

Rosta den flisade mandeln i stekpanna eller i ugn på 275 grader på bakplåtspapper, passa! Det går fort!
Häll äggulor, socker, vaniljsocker i en skål och rör om väl. Vispa vitorna och saltet till hårt skum. Vände ner i omgågar i ägg/sockerblandningen. Blanda ner det rivna skalet och mandeln. Blanda de torra ingredienserna och sikta i. Arbeta till en smidig deg. Dela degen och rulla ut den till två tjocka längder. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ca 35 min. Ta ut plåten och skär i 1 cm tjocka bitar. Förvara dem i burk med lock eller i frysen.

Om de inte blir tillräckligt hårda, ha in dem i ugnen på låg värme i ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar