måndag 30 januari 2012

Tildas kolatårta

Botten:
24 digestivekex eller tex Brago, 2 paket Annas pepparkakor (ett paket vanliga och ett paket kardemummapepparkakor)
175 gram smör


Kolakräm:
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 dl brun farin
100 gram smör


Fyllning:
250 gram hallon (kan bytas ut mot bananer, lingon eller annat efter eget tycke och smak)
3 dl vispgrädde


Dekoration:
Riven vit, mörk och/eller ljus choklad

Krossa kexen med en mortel. Smält smöret i en kastrull och häll över de krossade pepparkakorna. Blanda ihop till en massa som trycks ut i en form med löstagbar kant. Tryck ut massan lite upp mot sidorna också. Ställ i kylskåp för att stelna.
Häll upp den kondenserade mjölken i kastrullen. Tillsätt farinsockret och smöret. Låt koka i cirka 10 minuter på svag värme tills det tjocknar och blir såsig. Rör om så att krämen inte bränner fast i botten. Häll krämen över pepparkaksbotten och ställ in i kylskåp för att stelna. När krämen har stelnat lägg på hallonen. Vispa grädden och spritsa eller bred ut den över hallonen. Riv över choklad.
(Recept lånat härifrån: http://frostrosor.blogspot.com/2011/02/ljuvlig-kolatarta.html)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar