1 kyckling på ca 1 kg
1 msk smält smör
1 msk kinesisk soja
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
2 tsk rosmarin
2 dl grädde
1 msk smält smör
1 msk kinesisk soja
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
2 tsk rosmarin
2 dl grädde
(Låt lergrytan ligga i vatten ca 10 min.)
Blanda smör, soja, salt, peppar och rosmarin.
Pensla kycklingen ut- och invändigt med blandningen.
Lägg kycklingen i lergrytan. Lägg på locket. Ställ in grytan i kall ugn och sätt ugnen på 250 grader.
Häll på grädden efter 40 min. och stek ytterligare ca 20 min.
Servera med ris och gelé
Pensla kycklingen ut- och invändigt med blandningen.
Lägg kycklingen i lergrytan. Lägg på locket. Ställ in grytan i kall ugn och sätt ugnen på 250 grader.
Häll på grädden efter 40 min. och stek ytterligare ca 20 min.
Servera med ris och gelé
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar