Kaka:
200 g smör
100 g mörk choklad
100 g after eight
4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,25 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Glasyr:
50 g smör
100 g after eight
1/2 dl vispgrädde
(3-4 droppar pepparmintsolja)
Garnering:
18 after eight
(färsk mynta)
Sätt ugnen på 175°. Smält smör, choklad och After Eight i en kastrull och låt svalna.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner chokladsmöret. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
Klä bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen. Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.
Smält smör, grädde och After Eight till glasyren. Smaksätt med pepparmintsolja. Häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar. Lossa kakan från formen med hjälp av en kniv och garnera med After Eight runt kanten och mynta. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar